Ο Γιάννης Μπουρνούς για τον αριθμό εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Θα ήθελα να συγχαρώ τις νέες και τους νέους του Νομού μας που σε τόσο αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν να εισαχθούν στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Η χαρά μας θα ήταν μεγαλύτερη, αν οι αναχρονιστικές εμμονές Κεραμέως-Μητσοτάκη και η περιφρόνησή τους για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν στερούσαν από χιλιάδες παιδιά τα όνειρά τους για πανεπιστημιακές σπουδές.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είχαν ολέθρια αποτελέσματα, με καταβαράθρωση του αριθμού εισακτέων. Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους. Μεθαύριο αυτό το σαμποτάρισμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα γίνει αφορμή για να προχωρήσει η κ. Κεραμέως σε κλείσιμο τμημάτων και συρρίκνωσή του. Την προειδοποιούμε να μη το τολμήσει. Και η χώρα μας και τα νησιά μας χρειάζονται περισσότερους, όχι λιγότερους φοιτητές. Οι προκλήσεις του μέλλοντος, η δίκαιη ανάπτυξη, η ευημερία, η ψηφιακή μετάβαση, η μείωση των ανισοτήτων, απαιτούν περισσότερους και όχι λιγότερους, πτυχιούχους και επιστήμονες. Μια άλλη κυβέρνηση θα φροντίσει γι’ αυτό.

Σχολιάστε Ελεύθερα